Over ons

Graka, méér dan groen...
Tuincentrum Graka kenmerkt zich als een professioneel en dynamisch tuincentrum waar het groen centraal staat. Tuincentrum Graka biedt met een breed en diep assortiment echter alles wat er nodig is om huis en tuin naar eigen smaak in te richten. Heerlijk tuinieren, een prachtige vijver of een sfeervol ingericht huis komt dichtbij met een bezoek aan Graka. Daarnaast vindt u bij Graka alle benodigdheden voor uw huisdier(en).

Graka heeft een duidelijke ambitie die zij met haar klanten wil delen: geniet van het leven, binnen en buiten. De combinatie van praktijkervaring en specialistische kennis van onze medewerkers, constante zorg voor kwaliteit en uitstekende service geven Tuincentrum Graka net dat beetje extra. 

Dus of u nu op zoek bent naar mooie planten, meer sfeer wilt in uw interieur of tuin, of iemand wilt verrassen, bij Graka bent u aan het juiste adres!

Geschiedenis

In 1984 is uit de samenwerking tussen twee hoveniers Hoveniersbedrijf Graka ontstaan. Twee jaar later is tuincentrum Mastenbroek overgenomen en ontstond Tuincentrum Graka Hoveniers. Al snel bleek het onderkomen te klein en, in 1990, is er dan ook een grotere kas gebouwd. Na jarenlang gehuisd te zijn geweest in deze kas, ontstond er wederom behoefte aan meer winkelruimte. 

In 2000 is er een grote verbouwing geweest, waarbij de oude kas is afgebroken en er een compleet andere kas voor in de plaats is gekomen. Dit heeft enkele maanden voor wat ongemak gezorgd, maar het resultaat maakte veel goed. Het overdekte winkeloppervlak is met die verbouwing vergroot van 500 vierkante meter naar een kleine 2000 m2. De buitenafdeling beslaat een oppervlak van ongeveer 1600m2. Hier worden verschillende tuinzaken, als planten, bestrating en hout aangeboden. 

Om de gevraagde kwaliteit en service op het gebied van tuinaanleg en onderhoud te blijven garanderen is in 2003 besloten de eigen hoveniersafdeling te stoppen en een samenwerking aan te gaan met hoveniersbedrijf `Thunbergia`. Deze beslissing heeft er voor gezorgd dat de aandacht volledig op het tuincentrum gevestigd kon worden.

Eind 2008 is dierenspeciaalzaak Birdcenter Stores uit Dirksland overgenomen. Na wederom een stuk kas te hebben aangebouwd, is de bestaande dierenafdeling van het tuincentrum opgeschaald en in oktober 2008 onder hetzelfde dak zelfstandig verder gegaan als Birdcenter Graka. 

Kortom Tuincentrum Graka is een tuincentrum dat met zijn tijd meegaat en een breed assortiment waarborgt. Er wordt dan ook continu gewerkt om het tuincentrum nog aantrekkelijker en beter te maken voor u als bezoeker. 

Garden retail service

De tuincentrumbranche is constant in beweging en er wordt veel gevraagd van de tuincentrumondernemer. Tuincentra zijn in de loop der jaren echte retailbedrijven geworden. Vakkennis, inkoop, promotie, routing en inrichting zijn enkele facetten van bedrijfsvoering de het succes van een onderneming bepalen. Van een tuincentrumondernemer wordt dan ook expertise verwacht op al deze terreinen.

Omdat een ondernemer nooit alle kennis op al deze gebieden in huis kan hebben, is het essentieel om terug te kunnen vallen op een serviceorganisatie die ondersteuning kan bieden waar dat gevraagd wordt. Graka heeft in Garden Retail Services de partner gevonden die bijdraagt aan een beter rendement en verdere professionalisatie van de bedrijfsvoering, zonder haar eigen identiteit te verliezen!

Tuinbranche Nederland

Graka is aangesloten bij Tuinbranche Nederland. Tuinbranche Nederland is de onafhankelijke en actieve branchevereniging voor de tuinketen. Tuinbranche Nederland richt zich met haar activiteiten op de belangenbehartiging van haar leden in de hele keten. De missie van Tuinbranche Nederland is het behartigen van de gezamenlijke belangen van de leden, het leveren van een relevante bijdrage aan de gezonde ontwikkeling van een professionele tuinbranche en het succesvol ondernemen van de leden. Duurzame ontwikkeling, aandacht voor natuur en milieu en maatschappelijke betrokkenheid zijn hierbij belangrijke randvoorwaarden. 

 

Tuincentrum Graka | BTW nummer: NL 8526.96.139.B01 | KvK nummer: 57698155