Vrijdag 4 oktober: dierendag!

Vrijdag 4 oktober: dierendag!

In ons tuincentrum in Sommelsdijk vind je naast de talloze planten voor binnen en buiten, tuingereedschap en tuinaccessoires een groot assortiment voedsel, speeltjes en andere benodigdheden voor je huisdier. Of je nu een hond, kat, cavia, konijn, zangvogel of vissen (in de vijver of een aquarium) hebt. Vrijdag 4 oktober is het weer internationale dierendag, tijd om je huisdier extra te verwennen!

7 verwennerijen voor je huisdier

  1. Bouw of koop een mooi hondenhok, zodat je de hond met een gerust hart buiten kunt laten nu het kouder en natter wordt.
  2. Verwen je hond of kat met een zachte schapenvacht, een ligkussen of een mooie mand om binnen lekker languit op of in te kunnen luieren.
  3. Plant kattenkruid (Nepeta) in de tuin, een mooie, lange bloeier met lilakleurige bloemen en zacht, geurend grijs blad. Katten zijn er gek op en worden er helemaal ‘happy’ van. Geen (zonnige) plek meer in de tuin? Koop dan een speeltje met kattenkruid erin (catnip). Valeriaan vinden katten ook fijn, net als wij worden ze er rustig van.
  4. Zet een potje kattengras op het balkon, terras of binnen op de vloer, bijvoorbeeld bij hun etens- en drinkbakje. Katten knabbelen er graag aan, het is gezond voor ze en het helpt ze haarballen uit te braken. 
  5. Katten houden van klauteren, klauwen en een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Trakteer ze op een speciale kattenklim – en krabpaal. Er zijn ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes. Of plant een (kleine) boom waar ze aan kunnen krabben en in kunnen klimmen. Daarbovenin voelen ze zich op hun gemak en kunnen ze lekker de ‘kat uit de boom kijken’.
  6. Voor knaagdieren als konijnen is er speciaal kruidenhooi, met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond. Of kies voor een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een speeltje, zoals een kokosnoot met laddertje die je in de kooi hangt.
  7. Je kanariepiet of papegaai maak je blij met een schommel in de kooi – die zijn er van hout, touw of geheel gemaakt van vogelvoer – met een spiegeltje of met een natuurlijke tak om op te kunnen zitten.

Heb je geen huisdier, maar ben je wel een dierenliefhebber? Hang dan een vogelnestkastje op, plant een bessenstruik of sla alvast pindaslingers of zaden in voor de tuinvogels. Of plaats een egelhuisje in de tuin. Houd deze site in de gaten voor leuke activiteiten of aanbiedingen in ons tuincentrum in Sommelsdijk op 4 oktober.