Kersttrends 2022

Kersttrends 2022

De pepernoten liggen al een tijdje overal in de winkels en ook ons tuincentrum in Sommelsdijk is ook nu al helemaal klaar voor de gezellige feestdagen! De mooiste tijd van het jaar is bijna aangebroken. Beleef alvast de nodige voorpret en laat je inspireren door de nieuwste kersttrends die wij zoals altijd uitbundig en feestelijk op onze kerstafdeling presenteren. Je komt meteen helemaal in de kerstsfeer en ontdekt vele trendy decoraties, kerstballen in de meest bijzondere vormen en kleuren, kerstverlichting voor binnen en buiten en nog veel meer winterse sfeermakers, zoals kaarsen, vuurkorven en kransen. Bekijk de kersttrends voor 2022!

1. Warm memories: nostalgisch en stijlvol

Er gaat niets boven de klassieke kerst die onlosmakelijk verbonden is met mooie (jeugd)herinneringen waar je het vanzelf warm van krijgt. Het traditionele goud, zilver, rood en groen vul je aan met extra glitters, fluweelrood of nachtblauw. Gouden lauwerkransen, kerstballen met klassieke, sierlijke patronen en antiek ogende kandelaars maken het plaatje compleet.

2. Natural treasures: bohemien sprookjesbos

Breng een ode aan Moeder Natuur met warme kleuren, zoals aubergine, terra en amber. Deze kleuren laten zich perfect combineren schitterend met metallic goud en koper. Bij dit thema horen ornamenten met mooie bladmotieven en in- of op de natuur geïnspireerde vormen, zoals dennenappels, hertjes en eekhoorns. Denk aan lichtjes in de vorm van blaadjes, sneeuwvlokken of sterren. Je creëert met producten uit dit thema een ontspannen, betoverende sfeer waarbij je heerlijk wegdroomt.

3. Comfy tones: knus en zacht

Aaibare materialen, zoals ornamenten van stof en met zacht fluweel beklede kerstballen, voeren de boventoon binnen dit knusse thema. Geen harde materialen of lijnen, maar juist wollig, fluffy en veel rondingen. Met bijvoorbeeld bolvormige kandelaars op tafel en kwastjes en pomponnetjes in de boom. Gecombineerd met zoete pastelkleuren en goudaccenten, dompel je jezelf met deze trend onder in zachtheid. Letterlijk en figuurlijk. 

4. Clear Mindset: winterwonderland

Beelden van witte, winterse of bevroren landschappen brengen iedereen meteen in kerststemming. Sneeuw, ijs en kou vormen de inspiratiebronnen voor deze trend. Sneeuwwitte versieringen gecombineerd met koele tinten, zoals ijsblauw, parelmoer, zachtroze en licht mosgroen. Pailletten en pareltjes vormen daarbij een ijzig mooi accent. 

5. Candy Cane Lane: speels en suikerzoet

In Engeland en Amerika mogen de rood-witte zuurstokjes ('candy canes') bij een traditionele kerst zeker niet ontbreken. Deze schattige kerstfiguurtjes zie je bij ons ook steeds vaker terug in decoratie. Kerstrood, sneeuwwit en zoet roze keren steeds meer terug in allerlei decoraties, maar bijvoorbeeld ook de klassieke notenkraker, kerstmannen, rendieren en kerstsokken duiken overal op. En heel veel snoepvormige decoraties, zoals kerstballen in de vorm van een soort kauwgomballen en lolly's voor in de boom. Vergeet niet iedere avond je tanden te poetsen! 

Kom kersttrendshoppen in Sommelsdijk

Ons tuincentrum in Sommelsdijk wenst je nu alvast heel fijne, warme en gezellige kerstdagen! Kom langs op onze kerstafdeling en laat je inspireren. Je bent gewaarschuwd: onze medewerkers hebben zó hun best gedaan, dat je onmogelijk met lege handen de deur uitloopt. Neem ook een kijkje op onze afdeling kerstverlichting voor duurzame kerstlampjes voor binnen, buiten en in de kerstboom.